Reek nu

Reek, dorp in Noord-Oost Brabant
Geschreven door Beheerder Juul de Louw
Categorie:

Het dorp Reek en haar inwoners

Reek telt op dit moment ongeveer 1.750 inwoners. Voor een kleine gemeenschap is het van belang dat er een goede balans bestaat tussen jongere en oudere inwoners, alleenstaanden en gezinnen. Wij streven er daarom naar een breed en gevarieerd aanbod aan woningtypes te bieden, zodat iedereen een geschikt woning in Reek kan vinden. 

Faciliteiten en accommodaties

Om de leefbaarheid in Reek verder te ondersteunen, maken we ons sterk voor voldoende faciliteiten voor onze inwoners. Reek kent gelukkig een breed en actief verenigingsleven, waar jong en oud terecht kan. Qua faciliteiten wordt dit ondersteunt door ons dorpshuis Het Wapen van Reek en de in ontwikkeling zijnde accommodatie voor sport en spel, waar de activiteiten van RKSV Achilles Reek, TV Reek en Jong Nederland Reek gecentraliseerd worden. 

Een hapje en een drankje

Reek prijst zich weer gelukkig met restaurant De Linde en Lunchroom Onder Ons. Daarmee hebben wij weer twee adressen waar inwoners en bezoekers van ons dorp terecht kunnen voor een lekker hapje eten en een drankje. Van Onder Ons wordt regelmatig gebruik gemaakt door fietsers, wandelaars en rally rijders die door ons dorp trekken. Inmiddels is restaurant De Linde bekend in de wijde omtrek en komen er veel gasten vanuit omliggende dorpen. Ook heeft Het Wapen van Reek een terras, waar bezoekers in het voorjaar en zomer terecht kunnen voor een hapje en drankje. 

Voorzieningen voor (specialistische) zorg

Reek is uniek in haar voorzieningen voor (specialistische) zorg. Niet alleen heeft Reek een huisarts en Praktijk Den Hoogen voor o.a. fysio-, manuele en haptotherapie, maar ook een aantal zorginstellingen voor specialistische zorg. Voor jeugdzorg is er Praktijk Jij en Ik, De Maashorst en speciaal onderwijs de Vlinder. Daarnaast is er zorg voor mensen met Autisme bij De Boerderij. Ook heeft Reek een locatie beschermd wonen van Zorggroep 't Zicht. 

Winkels en ondernemers

Reek heeft niet veel winkels. Er is bijvoorbeeld wel een kapper, een garage en een pedicure salon. Op dit moment is terrein Reek Zuid in ontwikkeling waar ondernemers zich kunnen vestigen, bijvoorbeeld in een woon-werk situatie. Ook wil de Aldi een vestiging realiseren op Reek Zuid, waarmee Reek weer een supermarkt krijgt.