Welzijn

Geschreven door Guus Weitzel
Categorie:

In Reek zijn we "goed voor mekaar". Dat is niet alleen het thema van ons dorpsontwikkelingsplan en de naam van ons dorpsblad, maar we willen dit thema ook beleven en uitstralen. We zorgen goed voor mekaar, we zijn goed voor mekaar en we hebben het goed voor mekaar.

Goed voor mekaar

In ons dorp zetten we graag samen met elkaar de schouders eronder. Dat zien we terug in de vrijwilligersinzet bij verenigingen, activiteiten en evenementen, in het samen oppakken van nieuwe initiatieven en het voor elkaar zorgen. We zijn een kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent; "ons kent ons". We staan voor elkaar klaar, hebben respect voor elkaar, geven elkaar ook de ruimte en verwelkomen iedereen die mee wil doen. Of je hier geboren bent, of van buiten komt. Samen zijn we sterk en samen zetten we onze schouders eronder om een gezellig, saamhorig en leefbaar dorp te hebben en te houden.

Welzijn voor iedereen

Jongeren, volwassen en ouderen, iedereen moet zich thuis kunnen voelen in Reek. Onze initiatieven op het gebied van welzijn zijn hierop geënt. Van onderwijs voor kinderen, activiteiten en evenementen voor volwassenen, zorg voor ouderen en specialistisch onderwijs en zorg voor diverse doelgroepen die hulp en begeleiding nodig hebben. Deze combinatie maakt Reek uniek en bijzonder als leefgemeenschap.